Дејан Берић за Восток о његовом наводном организовању атентата на Вучића

15-11-2016 12:20:03 | | Капетан Дејан Берић на дужности обезбеђења председника ДНР А |


У Србији се дигла велика прашина око капетана Војске Доњецке Народне Републике Дејана Берића и наводним његовим умешаностима у тешке криминалне радње. Прво су против Берића медији у Србији објавили тешке оптужбе против њега, односно да је наводно он именован за организатора убиства србског премијера Александра Вучића, а после тога се умешала и полиција.

Како је за "Восток" саопштио Берић, полиција Србије је контактирала његову породицу, односно бившу супругу и малољетног сина, као и да је долазила кући где је Берић некада живео.

Контактирали смо капетана Берића и замолили да нам појасни шта се ту заправо дешава.

Дејане, у медијима је објаљена фотографија после чега се дигла велика прашина око Вас, а износе се и тешке оптужбе према Вама?

Да, после објављивања те фотографије код мене на фејсбуку на којој се налази удружена група људи који би своју задњицу продали за паре, почела је поново хајка на мене.


На тој фотографији је с лева на десно,Радомир Почуча човек који је направио огромну штету Србима прво у ЛНР-у, а затим у ДНРу, затимВладимир Станић,фамозни Александар Синђелић иВенцислав Бујић.

Почуча је дошап са великим речима на Донбас, а тамо је био паразит јер је живео на рачун других.

Момке који су дошли чистог срца терао је да се фотографишу како би сакупљао паре од спонзора које је са својим другарем Геровцем трошио на проститутке и друге ствари које немају везе са добровољцима, док су момци били гладни и необучени.

О његовим делима су говорили већ момци који су били са њим, од тога да никад није био у боју, сем када су морали то да напишу, односно "медијски ратник", до тога да је ишао по Дебаљцеву са колицима из маркета и крао ствари по кућама.

То је једна од битних ствари због које су Руси на целу групу гледали као на пилићаре који су дошли да се огребу за нешто. Углавном његову историју знате.

Затим Владимир Станић, кога су довели из Француске са јединим задатком, да убије мене и тадашњег командира који је био у Србском хусарском пуку. Иначе изабрали су баш човека који је будала, а о томе су причали на својим фејсбук страницама људи који су били са њим. На то што спремају опоменули су ме командир Драган који није смео сам да се супростави и Славенко Кузмановић из Републике Српске .

Трећи је тај фамозни Александар Синђелић који се налупетао глупости. Још ћемо да видимо каквих, када се добије његова изјава.

И четврти у том друштву је Венцислав Бујић који је промотер НАТО пакта у Србији. Направио је и неку организацију за промоцију наших непријатеља.

Постоји недавни интервју који сам дао Драгани Трифковић који говори много тога.


Објавили сте да је полиција долазила кући где сте некада живели, као и да је позвала Вашу бившу супругу и сина на разговор

- На мене се и могла очекивати хајка, али да ће полиција да малтеретира људе са којима се знам и моју бившу жену и сина, то је већ мало превршило меру.

Наиме, код познаника су долазили кући, а колико добро раде свој посао, не знам ни које речи искористити за то. Човек који је дошао јуче ујутро на адресу где сам живео је више него непрофесионалац, јер је кренуо тамо, а није се ни потрудио да нешто сазна.


Наиме тражили су да попричају са мојим оцем и мајком. Мој отац је страдао још 1991. године, а мајка је умрла прошле године, да би онда увече донели налог да моја бивша жена и малолетни син треба да дођу у станицу полиције на разговор.
Када им је мој син понудио да им да мој број телефона они нису хтели да га узму и рекли су да им не треба.Није ми баш најјасније зашто онда траже мене ако већ имају могућност ступити у контакт са мном, а то не желе.

Значи да слепци покушавају да се служе притиском преко мојих пријатеља и породице.


Капетан Дејан Берић на дужности обезбеђења председника ДНР Александра Захарченка


Новинар "Ало" који је написао текст, такође је могао барем да погледа на мој фејсбук профил и види где сам и шта радим , а не онакве глупости да пише.

Са њима ћемо се посебно обрачунати, постоје судови у Србији мада баш не верујем у њих после гомиле пресуда, које су направљене под притиском власти. Али у сваком случају ћемо да тужимо новине "Ало" за све невоље које су направили својом објавом мојој породици, пријатељима и мени.

Ето укратко о свему сто је прошло. Иначе као што већ неко рече, они узимају у обзир изјаве човека који како кажу има проблеме са главом. ТО је срамота за нашу полицију.

Тамо има часних људих, барем се надам да је остало после свих ових назови атентата који уствари и служе само да би се уклањали из полиције и војске људи који мисле својом главом и који верују у Србију.


На позицијама "треба да буду" искључиво послушници који ће да испуњавају задатке.

Какав је Ваш став по тешким оптужбама у медијима да сте Ви именовани за организатора атентата на премијера Вучића?

За сваку оптужбу треба да постоји нешто конкретно. Наши медији једино што имају, то је сведочење човека кога у животу нисам видео и који је сарадник црногорских служби безбедности.

Њима је требао неко ко је познат, а у Донбасу нема познатијег Србина од мене и тако могу да праве своје игрице.

Ја сам спреман да Служба безбедности доведе у Русију Синђелића или било кога, и да нам заједно поставе питања. Не просто питати и одговарати, јер лажови и издајници немају ни части ни стида ни срама.

А друштво са којим се Синђелић сретао у Москви је управо такво.
Постоје детектори лажи, једноставно да помоћу њих одговоримо на питања.

Наши медији у Србији су у деведесет посто под контролом власти.
Цензура у Србији је огромна и постоје медији који пуштају пробне текстове, а затим зависно од тога као то прође, онда иду мало озбиљнији медији који треба да износе мишљење власти.

Шта мислиите о тренутном полтичком курсу Србије?

Сада покушавају да нас убеде у вези телекомуникација или уласка Србије у Војску ЕУ да је то добро.
Вучић је издајник и издајници треба да робијају.

Додуше, чисто сумњам да кад би доспео у затвор тамо би и дуго лежао, јер онда би се посмотрело његово реално психичко стање и отпустили би га из затвора да се лечи у некој од установа под конторолом.

Ако узмемо у обзир да ЕУ константно прича да јој је Русија једини непријатељ, треба бити изузетно глуп и невидети против кога се спрема "Уједињена армија Европе".

За мене је то "дно". Наша војска се толико понизила да више не може. До сада су се само трчили али сад су и гаће скинули.


Надам се да ће онај наш издајник премијер да се опамети када изгуби власт и буде одговарао за то што је издао Србију, за Бриселски споразум и да ће дуго да лежи у затвору и да ће га послужити здравље барем још педесет година . А наш паметни премијер, он је то сам рекао да даје милионе долара да би могао да се рукује са Обамом и уплаћује у фонд Клинтонове .
То је новац одузет од пензионера и распродаје Србије. Срамота је велика на какав низак ниво је Србија спала. Већег издајника од данашњег премијера нисмо имали, нити горе власти од ове која је сада.
Како рече надам се да ће живети још дуго и да ће имати унуке који ће учити у школи какав им је издајник био деда.

Разговарао Вања Савићевић


КАТЕГОРИЈЕ