Путин и Трамп разговарали о ситуацији о Сирији и међусобним односима

14-11-2016 11:12:19 | | / vostok.rs |


Председник Русије Владимир Путин разговарао је вечерас са новоизабраним председником САД Доналдом Трампом.

Руски председник и новоизабрани председник САД разменили су мишљења о потреби за удруживањем снага у борби против међународног тероризма и екстремизма, наводи се у саопштењу прес-службе Кремља.„Владимир Путин и Доналд Трамп деле мишљење о потреби да се удруже у напорима у борби против заједничког непријатеља број један - међународног тероризма и екстремизма. У том смислу разговарали су и о решењу кризе у Сирији“, пише у саопштењу.


У саопштењу прес-службе се наводи да су се Путин и Трамп сложили да се руско-амерички односи налазе у „веома лошем стању“.

Они су такође разматрали активан заједнички рад на њиховој нормализацији и „увођењу у оквире конструктивне сарадње у широком спектру питања“, укључујући и „стварање чврстих основа билатералних односа кроз развој њихове трговинске и економске компоненте“.

Путин и Трамп су се сложили да наставе контакте преко телефона и у будућности организују лични сусрет, наводи се у саопштењу. Руски лидер је још једном честитао републиканцу победу на изборима и пожелео му успех у спровођењу предизборног програма. Путин је изразио спремност за партнерске односе са новом администрацијом Беле куће „на принципима равноправности, узајамног поштовања и немешања у унутрашње ствари држава“.


Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут