Путин: Русија планира да изради неколико пројеката беспилотних летелица

13-11-2016 08:09:26 | | / vostok.rs |


Русија планира да изради неколико пројеката беспилотних летелица, које би се употребљавале у затвореним територијама у трговини и производњи. На дуге стазе та пракса би могла да се прошири на градски превоз, изјавио је председник Русије Владимир Путин на састанку са радницима у Јарослављу.

„Што се тиче дронова, наравно, то је обећавајуће. У оквиру технолошке иницијативе предвиђамо мере за подршку развоја беспилотне мобилне технологије. У првој фази планирамо да направимо неколико пилот-пројеката, да би ти уређаји могли да буду коришћени у затвореним просторијама, за радове на пројектима, на пример, у затвореним тржним центрима, индустријској зони“, рекао је Путин на састанку са радницима фабрике „Аутодизел“ у Јарослављу.

„У будућности верујемо да би могли да буду коришћени за обезбеђивање кретања јавног превоза, али све се мора разрадити на одговарајући начин“, додао је он. Путин је истакао да је у овом тренутку најважнија припрема техничких и технолошких компонената и удаљених сервера, који ће бити повезани са осигурањем безбедности саобраћаја на путевима.