Лавров: Москва спремна да унапреди односе са Западом

08-11-2016 12:25:34 | | / vostok.rs |


Сарадњу Русије и Запада треба побољшати, Москва је спремна да унапреди односе, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров.

Лавров је након учешћа на Потсдамским сусретима рекао новинарима да су разматрана питања фокусирана на стање односа Русије и Немачке, Русије и Европе и жељу да се исправи постојећа ситуација и Москва је отворена за то.

„Надам се да ће висок интелектуални потенцијал Потсдамских сусрета омогућити да се неопходни сигнали упуте на одговарајуће адресе“, рекао је Лавров. Развој односа са Немачком — најважнији фактор безбедности у Европи Развој односа између Русије и Немачке је важан фактор у одржавању европске безбедности и стабилности, изјавио је руски министар на руско-немачком форуму Потсдамски сусрети.

„Уверени смо да прогресиван развој билатералних односа одговара основним интересима наших народа и представља важан фактор у одржавању европске безбедности и стабилности“, казао је Лавров.

Заинтересовани смо за очување и умножавање сарадње, доследно се залажемо за одржавање и продубљивање равноправног дијалога“, додао је руски министар.

„Спремни смо да разматрамо различите иницијативе и предлоге и на конструктиван начин решавамо постојеће проблеме. Знамо да данас у Немачкој расте свест о неминовности нормализације односа са Русијом и Москва поздравља такав став“, закључио је Лавров.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут