Захарова: Не разумем шта се дешава са Вашингтоном

08-11-2016 09:29:55 | | / vostok.rs |


Федерални истражни биро врши директни притисак на руску дипломатску мисију како би им забранили да се приближавају изборним местима на председничким изборима у САД 8. новембра, написала је представница МСП-а Русије Марија Захарова на својој страници на Фејсбуку.

„Не разумем шта се дешава са Вашингтоном: рука Москве на свим местима, ’кремаљски хакери‘, цурење тајних информација, забрана руским дипломатама да се приближавају бирачким местима. Дошло је до отвореног застрашивања сарадника дипломатских инстутиција“, навела је Захарова.

Стејт департмент је препоручио руским представницима да „сами не прилазе изборним местима“, док су власти једног броја држава запретили и кривичном истрагом. Тачније, не може се погледати ни процедура гласања. Како каже, „последњих дана приметан је директан притисак од стране ФБИ на руске службе у САД. Агенти су са нескривеном претњом дали на знање да је боље да се не интересујемо за америчке изборе“.

„Притом је у Хјустону, како би нас упозорили, била изведена читава специјална операција у стилу холивудских акционих филмова са блокадама на путу аутомобила сарадника наше Генералног конзулата. Зауставили су аутомобил и почели да убеђују да гласање, не само што не треба посматрати, већ о њему не треба ни мислити“.