Асанж: Клинтонова и терористи финансирани од истог новца

04-11-2016 11:45:45 | | / vostok.rs |


У другом серијалу Џона Пилгера за РТ, Џулијан Асанж је оптужио Хилари Клинтон да ona Американацима представља искривљену слику о подршци Исламској држави од стране савезника Вашингтона са Блиског истока.

„Постоји мејл који је Клинтонова написала почетком 2014. године, убрзо након што је напустила место државног секретара, шефу њеног изборног штаба Џону Подести. У том мејлу се говори да Саудијска Арабија и Катар финансирају Исламску државу", рекао је Асанж.



"Мислим да је ово најважнији мејл у читавој серији мејлова“, рекао је Асанж, чији је сајт објавио у три наврата преписку Клинтонове ове године.

"Сви озбиљни аналитичари знају, па чак и америчка влада је признала, да неке појединци подржавају ИСИС и финансирају га, али званично је увек било да су то били неки "неваљале" принчеви који користе нафту и новац да би радили шта хоће, али заправо то одобрава влада. У преписци се види да су владе Саудијске Арабије и Катара спонзорисале ИСИС. "

Асанж и Пилџгер, обавили су 25-минутни разговор у амбасади Еквадора у Лондону, где се Асанж налази од 2012. године, у којем су говорили о сукобу интереса између званичне Клинтонове званичћне поште, која је се одигравала током Обаминог првог мандата, непрофитној организацији њеног мужа, званичницима Блиског истока, као и о неискрености о жеље за борбу против тероризма.



Кандидат за председника САД из редова Демократске партије Хилари Клинтон у својој преписци признаје да власти Катара и Саудијске Арабије финансирају ДАЕШ, изјавио је оснивач Викиликса Џулијан Асанж у интервјуу РТ.

Џон Пилџер: Саудијска Арабија, Катар, Мароко, Бахраеин, нарочито прва два, дају сав тај новац у фондацију КЛинтон, док је Хилари Клинтон била државни секретар, а Стејт Департмент је одобрио масовне продаје оружја, посебно Саудијској Арабији.

Џулијан Асанж:За време Хилари Клинтон - преписка откриваа да је највећи икада договор о продаји оружја у свету направљен са Саудијском Арабијом: више од 80 милијарди дилара. Током њеног мандата, укупни извоз оружја из САД се удвостручио.

Џон Пилџер: Наравно, последица тога је да ова озлоглашена џихадистичка група, под називом ИСИЛ или Исис, у великој мери је настала са новцем од људи који су давали новац Клинтон фондацији?

Џулијан Асанж:Тако је-

Пиџгер је такође поставио питање Асанжу у сенци учесталих оптужби из штаба Клинтонове и западних медија, у којем се тврди да Викиликс покушава да утиче на председничке изборе у САД следеће недеље у корист Доналда Трампа - руском налогу.

Асанж је одбацио ову могућност.

"Моја анализа је да Трампу неће бити дозвољено да победи. Зашто то кажем? Трамп нема естблишмент, осим можда Протестанта, ако их можемо назвати естаблишментом", рекао је Асанж.

"Банке, компаније за оружје, страни новац, медији. власници медија, као и сами новинари.Сви су уједињени иза Хилари Клинтон."

Восток,РТ