На западним границама Русије и Белорусије НАТО повећава офанзивни потенцијал

02-11-2016 02:24:28 | | / vostok.rs |


НАТО, на челу са САД повећава офанзивни потенцијал на западним границама Русије и Белорусије. Русија је принуђена да предузима одбрамбене мере, рекао је руски министар одбране Сергеј Шојгу.

„На западним границама Русије и Белорусије САД и друге чланице НАТО-а активно повећавају свој офанзивни потенцијал, отварајући нове базе и развијајући војну инфраструктуру. Не престају покушаји да се наметне своја воља другим земљама уз помоћ економског и политичког диктата, као и војне силе. Води се отворени информациони рат“, рекао је Шојгу, говорећи на седници заједничког колегијума Министарстава одбране Русије и Белорусије.

Према речима министра, „ове акције поткопавају стратешку стабилност и терају Русију да предузима одбрамбене мере, укључујући западни стратешки правац“.

Шојгу је нагласио да „високи ниво билатералне сарадње и договарање ставова о главним проблемима глобалне и регионалне стабилности омогућава успешно решавање питања јачања војног потенцијала Русије и Белорусије“.

„Такав приступ је најактивнији управо сад када међународни механизми треба да реше кризу у застоју, док су се жаришта напетости приближила нашим границама.“

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут