Песков: Оптужбе шефа МИ5 неосноване

01-11-2016 01:26:46 | | / vostok.rs |


Оптужбе шефа британске контраобавештајне службе МИ5 Ендруа Паркера да Русија агресивно покушава да наметне своју политику у иностранству, користећи, између осталог, савремене методе, неосноване су, изјавио је прес-секретар председника Русије Дмитриј Песков.

„Те речи нису истините и не можемо да се сложимо са њима. Изјаве о сајбер нападима смо више пута коментарисали“, рекао је Песков новинарима на молбу да прокоментарише речи Паркера.

Према његовим речима, још увек „нико није навео никакве доказе“ за такве изјаве, било да се ради о шефу МИ5, потпредседнику САД или неком другом одговорном лицу. „Све то су спекулације. Ми никако не можемо да узмемо у обзир такве неосноване изјаве“, додао је Песков.

Он је изјавио да са шефом МИ5 може да се сложи у једном. „Русија заиста користи све могућности, предвиђеним нормама међународног права, за наметање својих интереса у иностранству.

Притом, Русија то увек ради руководећи се принципима узајамно корисних односа и оријентишући се на успостављање добрих и узајамно корисних односа са свим партнерима“, нагласио је прес-секретар председника Русије.