Наредна седница комитета ОПЕК-а за замрзавање производње нафте у новембру

30-10-2016 10:28:35 | | / vostok.rs |


Наредна седница специјалног комитета ОПЕК-а за замрзавање производње нафте одржаће се 25-26. новембра, саопштио је новинарима министар енергетике Азербејџана Натик Алијев.

„Веома сам задовољан овим састанком, његовим резултатом. Спремамо се за наредни састанка који ће се вероватно одржати 25-26. новембра. То је експертска група“, рекао је азербејџански министар, одговарајући на питања на крају састанка.

„Ми ћемо одржавати редовне састанке без обзира на резултате или промене на тржишту. Наредни састанак ОПЕК-а и земаља који не улазе у ову организацију ће се одржати 25-26. новембра“, рекао је он.

Шеф департмана за нафту и гас Министарства енергетике Бразила Марсију Феликс је саопштио да ће механизам ограничавања производње за оне које нису чланице ОПЕК-а и даље бити тема разговора. На питање да ли је била донета нека одлука на крају састанка, он је одговорио: „Само смо разговарали“.

По његовим речима, на састанку је учествовало шест земаља које нису чланице картела. У Бечу је одржан састанак специјалне комисије ОПЕК-а за реализацију споразума о ограничавању производње нафте на нивоу 32,5-33 милиона барела дневно који је договорен у Алжиру.