Рудској: Обратили смо се врховном команданту са молбом да се наставе ваздушни удари

29-10-2016 09:42:12 | | / vostok.rs |


Руска војска је затражила од Путина дозволу за наставак ваздушних удара на положаје милитаната у источном Алепу, изјавио је начелник оперативне управе Генералштаба Оружаних снага Русије генерал-потпуковник Сергеј Рудској.

„У вези с тим што се не прекида страдање цивила, а милитанти су наставили активне борбе против владиних снага, обратили смо се врховном команданту оружаних снага Руске Федерације са молбом да се наставе ваздушни удари на незаконите оружане формације у источном Алепу“, рекао је генерал Рудској.



Милитанти су покушали да се пробију у источни део Алепа уз подршку 20 тенкова и 15 оклопних возила. Офанзива је вођена из три смера, изјавио је Рудској. По његовим речима, истовремено су милитанти из источног Алепа и њихови покровитељи организовали напад у рејону хуманитарног корисера на пијаци Сук ел Хај. Све је то изазвало многобројне жртве међу цивилима и владинима снагама. Он је додао да је напад милитаната одбијен, и да је уништено 8 тенкова и 5 оклопних возила.

За последња три дана током гранатирања терориста западног дела сиријског града Алепа погинуло је више од 40 цивила, док је више од 95 рањено, изјавио је руски генерал. У Алепу је откривено осам хуманитарних коридора који раде 24 часа. Око сваког коридора стоје аутобуси и возила хитне помоћи и пунктови са топлим оброцима.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут