Нема размимоилажења Србије и Русије

27-10-2016 09:16:14 | | / vostok.rs |


Председник Србије Томислав Николић у Београду je са Николајем Патрушевом, секретаром Савета безбедности Руске Федерације, разговарао о актуелној политичкој и безбедносној ситуацији у региону и у свету и моделима војно-техничке сарадње Србије и Русије.

У разговору је посебан акценат стављен на борбу против међународног тероризма, борбу против трговине наркотицима, као и на питања информационе безбедности, саопштила је Служба за информисање председника Републике.

Патрушев је изразио задовољство састанцима које је у Београду имао са представницима државних органа и истакао да су они конкретизовали даље кораке у нашој сарадњи и показали да нема размимоилажења у темама за које су заинтересоване обе државе.

Председник Николић је истакао да Србија не намерава да уводи санкције Руској Федерацији, јер би то имало озбиљне и врло штетне последице по интересе наше земље и без икакве потребе би нарушило традиционално пријатељство које постоји између наших држава. Секретар Савета безбедности Руске Федерације Николај Патрушев пренео је председнику Николићу срдачне поздраве председника Руске Федерације, Владимира Путина, наведено је у саопштењу.