Одбрана генерала Младића тражи одбацивање "дефектних оптужби"

25-10-2016 03:01:55 | | / vostok.rs |


Одбрана Ратка Младића поднела је захтев судском већу да се уздржи од одлучивања о оним деловима оптужнице које је у свом поднеску окарактерисала као дефектне и неисправне, тврдећи да ниједан од четири облика одговорности за која се Младић терети немају ни временски нити територијални опсег.

Одбрана сматра да је и само из тог разлога овај случај дефектан.

Поред тога, нема других материјалних чињеница представљених у оптужници које би разјасниле случај било које форме одговорности за коју се терети.

У поднеску од 30 страна Младићева одбрана је указала да недосљедности оптужнице хашког тужилаштва, тврдећи да из тог разлога ни његова одбрана није могла да буде адекватна.

Због тога је апеловала на трочлано судско веће да утврди те аспекте оптужнице као дефектне и да се уздржи од одлучивања о њима јер се, како наводе браниоци Младића, пресуда може засновати само на исправно наведеним оптужбама.

Судско веће је раније одлучило да одбрана и тужилаштво морају до данас да поднесу завршне речи, док је усмено излагање завршних речи заказало за децембар.

Суђење генералу Војске Републике Српске почело је у мају 2012.

Тужилаштво је изводење доказа против Младића завршило у фебруару 2014. док је одбрана представљала своје доказе од маја 2014. до 16. августа ове године.

ТАНЈУГ