Сбербанк – најбоља интернет банка у Русији

26-07-2014 02:02:23 | | Каматица/ capital.ba/ mojenovosti.com |

Sberbank Оnline је проглашена најбољом интернет банком у Русији у домену пословања са становништвом у 2014. години на основу резултата истраживања спроведеног од стране Global Finance магазина.

Такође, Сбербанка је избила на прво мјесто у сљедеће три категорије у централној и источној Европи: “ Најбоља банка за мобилно банкарство“, “ Најбоља банка у домену СМС обавештавања“ и “ Најбоља апликација за мобилно банкарство ”.

„Сбербанка је желела да креира најбољу онлајн и мобилну банкарску платформу. Награда Global Financeе-а представља признање нашим достигнућима у развоју дигиталних сервиса. Намјеравамо да континуирано радимо на унапређењу ових услуга – не само кроз реакције на захтеве корисника него предупређујући их”, рекао је замјеник предсједника Извршног одбора Сбербанк Русије, Александар Торбаков.

Sberbank Онлине омогућује клијентима да управљају својим рачунима и картицама, обављају трансфере путем Интернета и плаћају телефонске рачуне без провизије. За одређена плаћања путем Сбербанк Онлине провизије су умањене док су каматне стопе више за онлајн отворене депозитне рачуне. Такође, постоји могућност плаћања мјесечних режијских рачуна, Интернет рачуна и пореза. Број Сбербанк клијената који активно користе Sberbank Online је преко 12 милиона.

Осим овога, Sberbank Online мобилна апликација доступна је за све водеће платформе: иОс, Аndroid и Windоws Phоnе. Број корисника мобилне апликације прелази два милиона.