ТРЕТЈАКОВ: Од Боинг 777 оборили устаници, „можда грешком“, до - „Кијев, али грешком“

26-07-2014 01:04:16 | | Факти, фото: Факти/ mojenovosti.com |

Ево како су досад деловали и како ће надаље деловати Вашингтон и Кијев. Како ће Европска унија припевати и прикључивати се „плесу“.

ПРВИ СТАДИЈУМ: За уништавање малезијског авиона крива је Русија - директно или преко устаника. То је очевидно. То се не мора ни доказивати.

ДРУГИ СТАДИЈУМ: То је стадијум на којем смо сада. Русија није оборила малезијски авион. Оборили су га устаници, можда и грешком (ово „можда и грешком“ биће им потребно за касније). Истина, још не знамо ни како се зове тај који је оборио авион, ни његово звање, ни његову националност (то јест: они не знају ништа, можда само пол јер су пилоти и ракеташи обично мушкарци, а и време - јер се ионако зна време пада авиона).

То ти је шпијунажа! Треба, разуме се, да ракете прати, а не да телефонске разговоре Меркелове и мирних грађана прислушкује...

Али, одговорност је, упркос свему, на Русији.

ТРЕЋИ СТАДИЈУМ: Тај је пред нама. Ни доказа кривице устаника неће бити.

ЧЕТВРТИ СТАДИЈУМ: И тај је тек пред нама. Намеће се питање: али, тада се долази до закључка да је авион оборио Кијев?

Варијанте одговора су ове: 1. Нема доказа - претпоставка невиности 2. Кијев је оборио, али грешком (оно спремљено ће тада добро доћи).

Да ли је ово стандардни алгоритам лажи и клевете?

Не, ово је стандарни алгоритам пропаганде и државне политике. Ево са каквим људима се Горбачов играо „моралне политике“ и „општељудских вредности“!

Америчка шпијунажа, разуме се, све зна. И преко сателита и преко авакса, а и захваљујући томе што се амерички обавештајци у Украјини (а нарочито у Кијеву) осећају као код своје куће.

Варијанте:

1. Порошенко је знао и у свему учествовао? Али, шта из тога следи?

Како у том случају морају одреаговати владе Холандије и Малезије и грађани тих земаља - родбина погинулих?

2. Урађено Порошенку иза леђа (председнику државе и главнокомандујућем)? Само, ко у том случају управља Украјином?

Аутор: Виталиј Третјаков, главни уредник часописа "Политичка класа"