Русија је позвала САД да изврше притисак на екстремисте због евакуације из Алепа

20-10-2016 09:30:29 | | / vostok.rs |


Русија је позвала Сједињене Америчке Државе да изврше притисак на лидере сиријских екстремиста како би омогућили евакуацију из Алепа, саопштио је руски Генералштаб.

У понедељак је Русија најавила да ће у Алепу од 20. октобра увести хуманитарну паузу oд 8 до 16 часова по локалном времену и зауставити своје ваздушне нападе како би цивили могли да изађу из источног дела града који држе терористи и да би хуманитарни конвоји безбедно дошли до оних који остају у граду.

„Надамо се да ће Сједињене Америчке Државе и друге заинтересоване стране утицати на лидере наоружаних група и обезбедити евакуацију болесних и рањених, као и излазак цивила и бораца из града Алепа“, изјавио је начелник Главног оперативног директората руског Генералштаба генерал-пуковник Сергеј Рудској. Он је додао да су Русија и Сирија испуниле све своје обавезе према хуманитарној операцији у Алепу.

Хуманитарна пауза у Алепу ће 20. октобра бити продужена за три сата након захтева међународних организација, рекао је Рудској. „Након бројних захтева представника међународних организација донета је одлука да се хуманитарна пауза продужи за три сата, до 19 часова“, додао је Рудској.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут