Саветник Трампа: Национални интереси САД и Русије се подударају

18-10-2016 09:37:07 | | / vostok.rs |


Национални интереси САД и стратешки приоритети Русије се подударају, а Москва би у великој мери могла да допринесе решавању актуелних светских проблема, изјавио је саветник америчког председничког кандидата Доналда Трампа за међународна питања и оснивач инвестиционе компаније „Глобал енерџи капитал“ Картер Пејџ.

Он је додао и да би Русија и САД би требало да сарађују, јер је без тога немогуће решити сиријски конфликт.

„Нажалост, надмена спољна политика Вашингтона у великој мери занемарује сопствене приоритете. Ако погледамо шта се догађало у протеклих десет година, постаје нам јасно да би Русија могла да допринесе решавању компликованих питања уколико би се са Москвом радило на успостављању односа базираног на узајамном поштовању“, рекао је Пејџ. Он је додао да су доказ томе последњи кораци које су предузеле Турска и Русија по питању сарадње о Сирији.

Претходно је представник Стејт департмента Џон Кирби изјавио да САД обуставља билатералне односе са Русијом када је реч о примирју у Сирији, као и да ће убудуће са Москвом комуникација ићи искључиво преко војних канала како би се избегли конфликти на сиријском небу.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут