Путин ратификовао споразум о размештању руске авијације у Сирији Даље: https://rs.sputniknews.com/rusija/201610141108470944-Putin-sporazum-

14-10-2016 05:42:25 | | / vostok.rs |


Председник Русије Владимир Путин ратификовао је међувладин споразум о распоређивању ваздухопловних група руских оружаних снага у Сирији, саопштила је прес-служба Кремља.

„Федерални закон ратификовао је споразум између Русије и Сиријске Арапске Републике о размештању ваздухопловне групе оружаних снага Русије на територији Сиријске Арапске Републике, који је потписан у Дамаску 26. августа 2015“, наводи се у саопштењу.

Руска група биће бесплатно стационирана у ваздухопловној бази Хмејмим у провинцији Латакија на захтев Сирије. Споразум подразумева да ће руске трупе добити имунитет идентичан ономе који омогућава Бечка конвенција о дипломатским односима. Руске трупе такође неће бити предмет граничне контроле при уласку у Сирију. Русија је почела своју противтерористичку ваздушну кампању у Сирији 30. септембра 2015. на захтев сиријског председника Башара ел Асада.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут