Русија нема намеру да се меша у предизборну реторику у САД

05-10-2016 11:34:23 | | / vostok.rs |


У Сједињеним Америчким Државама се наставља предизборна реторика и Русија се у то не меша и не намерава да се меша, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Раније је кандидат за председника САД републиканац Доналд Трамп изјавио да је Русија наводно прекршила споразум потписан са САД о решењу у Сирији. Он сматра да такве акције показују да Русија „нема никакво поштовање“ према власти САД.

„Овим се наставља предизборна реторика, наставља се дебата у оквиру предизборне кампање. Русија се није мешала и нема намеру да се меша у све ове дискусије“, истакао је Песков одговарајући на захтев да коментарише Трампове речи.

„Реторика свих учесника предизборне кампање подвргнута је таквим тактичким променама. То је може схватити и може се објаснити. Наравно, желели бисмо да видимо да се наша земља представља само у позитивном смислу, али, нажалост, знамо да је руска карта и помињање нашег председника заправо постало саставни део предизборне кампање у Америци“, истакао је Песков.

Москва није задовољна због америчког блокирања изјаве у Савету безбедности САД у вези са гранатирањем руске амбасаде у Дамаску, изјавио је портпарол Кремља.

Одговарајући на питање о реакцији Москве на блокирање, Песков је рекао да је она „негативна“. Руско Министарство спољних послова је 4. октобра саопштило о гранатирању амбасаде Русије у Дамаску. Нико од запослених није повређен. Према саопштењу Министарства, амбасада је гранатирана из општине Џобар коју контролишу терористи Џабхат Фатах ел Шама (бивши Нусра фронт) и Фајлак ел Рахмана.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут