Захарова: Небитност података руске радарске контроле су „апсурд на квадрат“

04-10-2016 10:44:58 | | / vostok.rs |


Положај заједничког истражног тима за утврђивање узрока обарања МХ17 у источној Украјини о небитности података руске радарске контроле су „апсурд на квадрат“, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Захарова је подсетила на извештаје медија да је премијер Холандије Марк Руте позвао Русију да што активније сарађује са његовом земљом у истрази пада малезијског „боинга“ на небу изнад Украјине и изјавио да Москва треба да „заустави ширење апсурда о квалитету истраге“. „Апсурд је неколико месеци не укључивати Малезију у заједничку истражну групу и не дозвољава експертима да дођу на место обарања авиона под изговором њихове безбедности“, одговорила је Захарова премијеру Холандије.

„А апсурд је и несакупљање свих делова олупине и остављати их неколико месеци да труле на пољима“, додала је Захарова. „И наравно, апсурд је не пријавити Савету безбедности о напретку истраге, измишљајући своје облике извештавања. А сматрати небитним податке објективне руске радарске контроле, то је апсурд на квадрат“, написала је у Захарова на својој фејсбук-страници. Путнички авион „Боинг 777“, који је летео на линији МХ17 из Амстердама у Куала Лумпур, срушио се 17. јула 2014. на истоку Доњецке области. У несрећи је погинуло 283 путника и 15 чланова посаде.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут