Кадиров објаснио како се треба носити са наркоманима

02-10-2016 10:05:24 | | / vostok.rs |


Чеченски лидер Рамзан Кадиров упоредио је претњу од зависника од дроге на путевима са претњом терориста и поручио својим министрима да безбедносне снаге не треба да оклевају у употреби смртоносне снаге како би обезбедили сигурност грађана.

"Нека иду дођавола сви они који крше ред и мир у Чеченској Републици, њих треба убити. Није важно да ли је то незаконито… убијте их! Да ли вам је то јасно?", рекао је Кадиров на састанку са министрима чеченске владе и верским лидерима, а пренoси РТ.

Према снимку са тог састанка који се проширио по интернету, Кадиров је плануо након што је дознао податке о стопи погибија у саобраћају, које су изазвали возачи под утицајем дроге, а чији је број у последње време нагло порастао. Све мере које су чеченске власти досад предузеле да би смањиле број саобраћајних несрећа су биле узалудне. У Чеченији су лани уведени нови строжи закони који допуштају полицији не само да одузму возачку дозволу возачима под утицајем алкохола и дроге, већ и да им заплене возила. Те мере, међутим, нису дале значајније резултате. Власти су такође ограничиле продају алкохола између осам и десет часова изјутра, али је услед тога порастао број људи који користе дрогу у облику таблета, уместо алкохола. Кадиров је недавно изјавио да би у Чеченији требало искоренити тероризам, као и да ће следећи његов корак бити рат против дроге. "Неутралисали смо на хиљаде терориста који су ту дошли из десетина земаља. Низ мера је помогао да променимо стање кад је реч о дроги. Према различитим изворима, Чеченија је једна од најуспешнијих земаља по том питању", истакао је чеченски лидер, додајући да, међутим, нема места за задовољство.