Лавров: Бесрамни покушај Запада да се за наставак сукоба који је покренуо Запад окриви Русија

01-10-2016 07:44:23 | | / vostok.rs |


Министар спољних послова Руске Федерације Сергеј Лавров је током телефонског разговора са државним секретаром САД Џоном Керијем изјавио да саопштења о терористичким нападима изазивају сумње у америчко подстрекивање и излазе из дипломатске етике, саопштио је заменик министра Сергеј Рјабков.

„Лавров је изразио крајње огорчење због изјава које су долазиле из уста званичног представника Стејт департмента у вези са телефонским разговором шефова спољнополитичких ресора Русије и САД, који је одржан јуче“, рекао је Рјабков.

По његовим речима, Лавров је нагласио да „бесрамни покушаји да се за наставак сиријског конфликта, који је покренуо Запад, окриви Русија, изјаве о „терористичким нападима на руске градове“ у случају наставка операције против екстремиста у Сирији, не само да излазе ван дипломатске етике, већ изазивају сумњу у подстрекачку улогу Вашингтона.

Раније је представник Стејт департмента Џон Кирби изјавио да ће Москва наставити да „шаље кући тела војника у џаковима и троши ресурсе“, ако „не прекине насиље“ у Сирији. По његовим речима, у случају наставка конфликта екстремисти могу искористити ситуацију за напад на руске градове. Осим тога, „биће оборено још руских авиона“.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут