Песков: САД оптужују Москву за све смртне грехе у Сирији

29-09-2016 01:37:54 | | / vostok.rs |


САД камуфлирају неуспех у испуњавању својих обавеза према Сирији тиме што почињу да оптужују Москву за све смртне грехе. Такве оптужбе су неосноване, нетачне и не доприносе заједничкој борби против тероризма, рекао је Песков.

Он је нагласио да засад главни параметар споразума — процес раздвајања такозване умерене опозиције од терориста —Сједињене Америчке Државе нису испуниле. „Засад је то главни камен спотицања. Свакако не бисмо желели да видимо ситуацију у којој наше колеге из Вашингтона камуфлирају неиспуњење преузетих обавеза вербалним нападима на нашу земљу и то маскирају апсолутно неоснованим оптужбама Русије за све смртне грехе“.

„То је у најмању руку нетачно, неистинито и што је најважније, не помаже нам свима заједно да кренемо напред у борби против терориста“, коментарисао је Песков изјаву Стејт департмента. Портпарол Кремља изјавио је да нема основа да се узимају за озбиљно изјаве о могућем сценарију САД са употребом силе у Сирији.

„То су изјаве без конкретног избора, оне које висе у ваздуху и зато их за сада не треба узимати за озбиљно“, рекао је Песков. Што се тиче даљих акција у Сирији, Русија наставља да се бори против терориста у Сирији и подржава анти-терористичке активности сиријске војске, додао је Песков. „Москва наставља ваздушне операције као подршку у борби против терористичких активности оружаних снага Сирије. То је вероватно главно — наставља се борба против терориста. Важно је да се схвати да у споразумима који су постигли министар Лавров и државни секретар Кери, не постоји идеја прекидања борбе против терориста. То јест, борба против тероризма ће се наставити“, истакао је Песков.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут