Чепурин: Дан Републике Српске је очуван и сачуван

26-09-2016 12:08:10 | | / vostok.rs |


Дан Републике Српске је очуван и сачуван и Русија жели да на све ово буде стављена тачка, рекао је руски амбасадор у Београду Александар Чепурин.

"Радује ме што је референдум одржан мирно и на врло демократски начин и да су резултати сасвим јасни", рекао је Чепурин новинарима у Београду.

Он је додао да је Русија против било каквог притиска, укључујући у том смислу и мијешање страних дипломата.

Говорећи о претњама упућеним председнику Републике Српске Милораду Додику и коментарима високог представника Валентина Инцка, Чепурин је рекао да не би да коментарише следеће потезе, јер може да се "измисли апсолутно било шта".

"Не видим смисао у томе да коментаришем хипотетички развој догађаја", рекао је он.

Чепурин је додао да се десио догађај о коме је већ говорио велики руски писац Виктор Шкловски прије једног века, који је рекао да је "врло тешко комбиновати оно што ми мислимо са оним шта радимо и шта испада на крају".

"Колумбо је, рецимо, желио да пронађе Индију, али је пронашао Америку. Као и у литератури, ми тражимо своју Индију, али понекад откријемо изненада и Америку. Исто тако и у политици. Референдум је био одржан, резултати су сасвим јасни, а народ је на најдемократичнији начин исказао своје мишљење", рекао је Чепурин.