Путин: Лењин ставио атомску бомбу под зграду која се зове Русијa

24-09-2016 09:28:00 | | / vostok.rs |


Председник Русија Владимир Путин је изјавио да СССР није требало разбијати. По његовим речима, требало је ићи путем демократских промена. Међутим, Комунистичка партија је промовисала деструктивне идејe за земљу, изјавио је руски председник на састанку са руководиоцима политичких партија у Кремљу.

„Знате мој став о Совјетском Савезу. Није било потребно то радити. Могао се демократски трансформисати. Међутим, желим да скренем пажњу на то да се на челу наше бивше домовине, СССР, налазила Комунистичка партија. Не нека друга која је промовисала национализам или неке друге деструктивне идеје које су погубне за сваку државу“, нагласио је Путин. Путин је и раније критиковао економску политику СССР-а, али је позвао да се историја проучава, без бељења или оцрњавања.



Притом, Путин је изјавио да су Лењин и његови савезници „ставили атомску бомбу под зграду која се зове Русијa и која је потом експлодирала“. Председник је подсетио да су Лењин и Стаљин имали несугласице поводом изградње нове државе. На крају је била изграђена са могућношћу изласка њених чланица из састава државе.

Путин предложио Вјачеслава Володина запредседника Државне думе

За председника Државне думе Владимир Путин је предложио Вјачеслава Володина, првог заменика шефа администрације председника Русије.

„Сматрам да он зна шта је скупштински посао. Сам је био посланик дуго и, пошто је био у администрацији председника, одржавао је директни контакт са посланичким корпусом, са лидерима партија, партијама, то је улазило у круг његових професионалних обавеза. Надам се да ће му све то помоћи да ради и унутар Доњег дома Парламента, ако га, наравно, посланици изаберу“, рекао је шеф руске државе на састанку са лидерима парламентарних партија. Володин ће на том месту заменити Сергеја Наришкина, кога је Путин именовао за директора руске спољне обавештајне службе СВР.