Москва: За разлику од Пентагона, ми имамо доказе

23-09-2016 09:04:33 | | / vostok.rs |


За разлику од Пентагона, Русија располаже подацима који потврђују да се амерички дрон „предатор“ налазио у близини Алепа када је хуманитарни конвој нападнут, изјавио је портпарол Министарства одбране Русије Игор Конашенков коментаришући изјаву представника Пентагона у којој се одговорност за напад ставља на Москву.

„То су њихово лично мишљење и страх због одговорности за још једну грешку у низу, или чак намерне провокације“, истакао је он.

Претходно је начелник Здруженог комитета Оружаних снага САД Џозеф Данфорд изјавио да Пентагон не располаже чињеницама које би потврдиле да је Русија умешана у напад на хуманитарни конвој у близини сиријског града Алепа, међутим, сматра је одговорном. „Мислим да су они могли бити починиоци. Такође, познато нам је да су се у непосредној близини налазили и сиријски авиони. Не могу тачно да кажем да је то била Русија, међутим знамо да су конвој гађали или Руси или Сиријци“, рекао је он.

Русија је одбацила све наводе о томе да је умешана у напада на хуманитарни конвој, а портпарол Кремља Дмитриј Песков оценио их је као неосноване.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут