Москва: Бомбардовање сиријске војске угрожава споразум из Женеве

19-09-2016 07:48:01 | | / vostok.rs |


Реализација женевског договора о Сирији може бити доведена у питање, што није у складу са интересима целокупне међународне заједнице, саопштило је руско Министарство иностраних послова.

Како се наводи, посебно забрињава то што се инцидент са бомбардовањем сиријске војске догодио у светлу све чешћег кршења прекида ватре од стане незаконитих оружаних групација сиријске опозиције.

„Још једном позивамо САД да изврше неопходан притисак на све незаконите оружане групације да поштују споразум који је постигнут посредством Москве и Вашингтона. У супротном реализација женевског договора може бити доведена у питање“, наводи се на сајту руског министарства. Авиони међународне коалиције бомбардовали су положаје сиријских снага и том приликом убили 62 војника а ранили 100, и уништили 20 јединица војне технике. Пентагон је изразио жаљење због бомбардовања сиријских снага и додао да је коалиција веровала да гађа положаје терористичке организације ДАЕШ. Истовремено, стални представник Русије при УН Виталиј Чуркин рекао је да је тешко поверовати да је напад био случајан.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут