Шојгу: Форум „Армија 2016“ водећи светски сајам наоружања и војне опреме

12-09-2016 08:59:16 | | / vostok.rs |


Министар одбране Русије Сергеј Шојгу захвалио је представницима страних држава који су, без обзира на напету међународну ситуацију, присуствовали форуму „Армија 2016“.

„Други Међународни војно-технички форум „Армија 2016“ се завршава. Његови резултати убедљиво сведоче да се од дебитанта конгресно-сајамске активности претворио у један од водећих светских сајмова наоружања и војне опреме. Постао је ефикасан облик успостављања сарадње између органа власти и представника пословне заједнице, ефикасан механизам за интеграцију најновијих научних достигнућа у производњу. Сматрам да је главни циљ форума постигнут“, рекао је министар.

Министар је додао да су на простору парка Патриот и на полигонима показана најбоља достигнућа руских произвођача оружја. „Током рада потписано је 17 уговора у укупном износу од више од 130 милијарди рубаља (1,78 милијарди евра). Њихова реализација омогућиће да се трупама доставе најновије подморнице, мали ракетни бродови, више од две стотине јединица савременог ракетног артиљеријског и оклопног наоружања, као и инжењерске технологије“, нагласио је Шојгу. Он је истакао да су током форума страни партнери могли да се увере да је Русија отворена за заједничке пројекте у војно-техничкој сфери. „Захвални смо представницима страних држава који не само да су дошли, већ су у овој тешкој међународној ситуацији спремни за сарадњу са Русијом“, истакао је руски министар.

У закључку, министар је захвалио „свима који су учествовали у организацији и спровођењу једне од најзначајнијих активности Министарства одбране“. Међународни војно-технички форум „Армија 2016“ одржан је од 6. до 11. септембра. У његовом раду учествовало је више од хиљаду предузећа и пројектних бироа, своје националне производе представила су предузећа из Јерменије, Белорусије и Казахстана. На форум је дошло више од 80 страних делегација, од којих су многе показале значајан интерес за руско оружје и технику након динамичких демонстрација које су свакодневно одржаване на подмосковском полигону Алабино.