Турска поздравља споразум Лаврова и Керија о Сирији

11-09-2016 08:11:56 | | / vostok.rs |


Шеф спољнополитичког ресора Русије Сергеј Лавров и његов турски колега Мевлут Чавушоглу су током телефонског разговора изразили обострану свест о значају поштовања примирја у Сирији и обнове међусиријских преговора, наводи се у саопштењу Министарства иностраних послова Русије.

„Изражено је обострано разумевање важности испуњавања режима прекида ватре између свих заинтересованих страна и обнове међусиријског преговарачког процеса“, наводи се у саопштењу руског министарства. Турскa поздравља споразум Русије и САД о решавању кризе у Сирији. „Са задовољством смо дочекали споразум Русије и САД о Сирији.

Прекид ватре првих дана Курбан бајрама има веома велики значај са тачке гледишта достављања хуманитарне помоћи, пре свега у Алепу. Турска је спремна да у оквиру УН учествује у испорукама хуманитарне помоћи Сирији“, наводи се у саопштењу. План о којем су се договорили руски шеф дипломатије Сергеј Лавров и државни секретар САД Џон Кери током 14-часовних преговора у Женеви укључиваће седмодневну паузу у борбама од 12. септембра, када почиње исламски празник Курбан бајрам.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут