Кијев продужава политику замрзавања сукоба у Донбасу

07-09-2016 09:15:39 | | / vostok.rs |


Украјински политиколог и директор центра „Трећи сектор“ Андреј Золотарев сматра да власти Украјине настављају политику замрзавања сукоба у Украјини, изјавио је он након говора украјинског председника Петра Порошенка посланицима Врховне раде.

„Данашње излагање говори о стратешком неповерењу према Донбасу, без обзира на уверавања на оданост минском процесу, да он нема алтернативу. Наставља се курс власти ка замрзавању сукоба“, рекао је Золотарев. Влада Украјине је у априлу 2014. године почела војну операцију против самопроглашених република ЛНР и ДНР, које су прогласиле независност након државног преврата у Украјини у фебруару 2014. године. Према последњим подацима УН, у сукобима је страдало више од 9,5 хиљада људи.

Питање решавања ситуације у Украјини разматра се, између осталог и током сусрета контакт-групе у Минску, која је од септембра 2014. године усвојила три документа, који регулишу кораке за деескалацију сукоба. Међутим, и након споразума о примирју сукобљених страна, настављају се размене ватре.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут