Путин сменио осам генерала

27-08-2016 08:26:51 | | / vostok.rs |


Председник Русије Владимир Путин издао је указ о смењивању низа службеника у безбедносним структурама земље. Смењено је осам генерала у Министарству унутрашњих послова, Министарству за ванредне ситуације и Истражном комитету Русије, саопштено је на званичном сајту Правне службе за информисање Русије.

Са функције је, на основу указа, смењен заменик шефа Главне управе за безбедност генерал-мајор Виталиј Фролов. У истом ресору дужности је ослобођен генерал-мајор Дмитриј Шершаков, а смењен је и руководилац Истражног комитета Русије за Тамбовску област генерал-мајор Александар Тисковски. Академија за управљање Министарства унутрашњих послова остала је без заменика начелника генерал-потпоручника Василија Бикадорова. У том министарству смењени су и генерал-мајор Алексеј Лаушкин и пуковник Олег Правосуд, који је био начелник Одељења за материјално-техничку и медицинску заштиту Министарства унутрашњих послова.

Међу службеницима у Министарству унутрашњих послова смењени су и заменик министра унутрашњих послова за Башкортостан Вјачеслав Андрејев и начелник Главне управе за Краснојарски крај Вадим Антонов. Смењени су и главни тужиоци Самарске области и Ставропољског краја Мурат Кабалојев и Јуриј Туригин. Руслан Медведев именован је за главног тужиоца у Амурској области. Указ садржи још информација о низу отпуштања и именовања на дужности.