Кијев хоће да хапси Шојгуа

23-08-2016 07:25:11 | | / vostok.rs |


Главни украјински тужилац Јуриј Луценко изјавио је да су против 18 високих руских званичника подигнуте оптужнице због злочина почињених против украјинске националне безбедности.

Луценко је изјавио да украјинско тужилаштво ради на покретању кривичног поступка против председника и премијера Владимира Путина и Дмитрија Медведева. Ресор сумњичи водеће руске функционере за посебно тешка кривична дела против националне безбедности Украјине.

„Међу њима је министар одбране Русије Сергеј Шојгу, његови заменици Дмитриј Булгаков и Николај Панков, као и десет генерала, а на списку је и саветник руског председника Сергеј Глазјев и бивши опуномоћени представник Русије у Кримском федералном округу Олег Белавенцев.“

Луценко је навео да су свим лицима послати позиви да се одазову суду како би истрага била спроведена.

Поред тога, издате су и државне потернице, а тренутно се ради и на припреми петиције како би они били ухапшени и изручени суду.

Претходно је украјинско тужилаштво позвали на саслушање председника Крима Сергеја Аксјонова, главну тужитељку полуострва Наталију Поклонску и команданта Црноморске флоте Александра Витка.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут