Пушков: У САД су уморни од хистерије Кијева

22-08-2016 08:33:43 | | / vostok.rs |


Председник Одбора за међународне послове Државне думе Русије Алексеј Пушков коментарисао је изјаву Пентагона упућену украјинским властима у вези са пребацивањем руских трупа на Криму и граници са Украјином, наводећи да су у САД уморни од „хистерије Кијева“.

Раније је представник Пентагона Џеф Дејвис изјавио да пребацивање руске војске на Криму и на граници са Украјином не представља знаке припрема за инвазију.

„Ми не видимо тог ’једнорога‘ којег многи траже, ту идеју да ће се десити неко огромно краткорочно нагомилавање снага или њихово премештање“, рекао је Дејвис.

„Министарство одбране САД позвало је Кијев да на својој граници не тражи ’једнорога‘, као опасност од руске инвазије. Можда су у САД уморни од хистерије Кијева“, написао је Пушков на свом твитер налогу.

​У четвртак је председник Украјине Петро Порошенко изјавио о ​могућој „свеобухватној руској инвазији по свим правцима“ и обећао да ће „пружити отпор“.

Украјинске власти су у априлу 2014. започеле војну операцију против самопроглашених ЛНР и ДНР које су прогласиле независност након државног преврата у Украјини у фебруару 2014. Према последњим подацима УН, у сукобу је страдало више од 9,500 људи.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут