Велико сребро за српске кошаркаше!

21-08-2016 11:55:22 | | / vostok.rs |

Србија - САД 66:96. Сребрна медаља за кошаркашку репрезентацију Србије после сјајног турнира у Рију. Американци надмоћни у финалу за трећу узастопну златну медаљу на Олимпијским играма. Кевин Дјурент непогрешив са 30 поена. За Србију, Немања Недовић 14 поена. Честитке нашим кошаркашима стижу са свих страна.


Србија је освојила сребрну медаљу на олимпијском турниру у Рију. У последњој утакмици, екипа Саше Ђорђевића изгубила је од Американаца, који су овом победом, освојили треће узастопно злато на Олимпијским играма.

Србија је утакмицу почела одлично и држала се до резултата 14:14, када је ствари у своје руке преузео Кевин Дјурент, који је серијом поена разбио одбрану србског тима и, практично, решио питање победника. Дјурент је до краја меча убацио 30 поена.

Тренер Американаца Мајк Кжижевски, коме је ово последња утакмица пре него што клупу препусти другом великану Грегу Поповићу, поставио је сјајну одбрану и потпуно зауставио напад Србије, који им је у првом мечу, у такмичењу по групама, стварао озбиљне проблеме.

За Србију, Немања Недовић је убацио 14 поена, а Милош Теодосић девет.

Екипа Србије је током олимпијског турнира у Рију одиграла неколико сјајних утакмица, укључујући први меч са Американцима, те мечеве са Хрватском и Аустралијом, који су их и довели у ситуацију да се са САД боре за златну медаљу.