Шок у Бриселу: Посланици европског парламента окренули леђа химни и заставеи ЕУ

03-07-2014 12:41:07 | | Двери/ mojenovosti.com |

На почетку седнице европског парламента, приликом пуштања химне ЕУ посланици партије независности УК стајали окренути леђима у односу на заставу ЕУ. Овај вид протеста наишао је на бурне реакције како у парламенту тако и у западним медијима.

Пре почетка првог европског парламентарног заседања, посланици партије независности Уједињеног Краљевства одржали су протестни марш за слободу, као би обележили почетака њиховог рада за ослобођање људи од законодавства ЕУ.

На самом почетку седнице, приликом пуштања химне ЕУ, посланици партије независности УК устајали су и окренули леђа у односу на заставу уније. Овај вид протеста наишао је на бурне реакције како у парламенту тако и у западним медијима.

Одговарајући на догађај, заменик лидера партије независности УК, Пол Нутал је рекао: „Ми не признајемо, као што и не поштујемо заставу ЕУ или њену химну. Оба су симболи нашег потчињавања унутар једне политичке заједнице која британски народ не жели“, преноси званични сајт ПНУК.

„Ми ћемо у Европском парламенту учинити све што можемо да се супротставимо федералистичком систему који игнорише нашу националну демократију и гура милионе људи широм Европе у сиромаштво и незапосленост. Залажемо се за наш народ, не за заставу и химну ЕУ.“

„Народна демократија и чланство у ЕУ су неспојиви. Ми ћемо учинити све што можемо да се ослободимо ове корумпиране институције.“