Налазите се на страници > Почетна > Спорт > Сребро за Тијану Богдановић!

Сребро за Тијану Богдановић!

18-08-2016 05:15:08 | | / vostok.rs |


Србија има нову медаљу у теквондоу! После злата Милице Мандић из 2012. године у Лондону, сребро је у Рију освојила Тијана Богдановић (18).

Млада србкиња у финалу је поражена од Корејке Ким Со Хуи са 7:6. Да је меч трајао коју секунду више било би вероватно и злато, али било како било свака част за девојку која је са само 18 година донела одличје Србији.

Била је превише резервисана Тијана у првој рунди, а то је Ким искористила и повела са 2:0. На срећу, пред крај рунде се „пробудила“ и добила поен. Добро је започела и другу рунду и ударцем у главу увећала на 5:1. Богдановићева је затим успела да дође до једног бода и да смањи на „минус три“ пред одлучујућу рунду (5:2).

Није добро кренула, јер је Сухој одмах дошла до поена и увећала вођство, а Тијана је све време покушавала да је удари у главу. У томе није успевала, али је добрим ударцима и избацивањем ривалке ван октагона стигла на минус два на око минут пре краја рунде (6:4). У последњих двадесетак секунди је Тијана буквално јурила Ким, успела да је истера са октагона у последњим секундама и да изједначи, али су судије показале да је време истекло. Тренер Јовић је тражио видео-челенџ. Нажалост, судије нису уважиле то, па је Ким добила са 7:6 и дошла до злата.