Жигаров: Неосноване оптужне на рачун Русије о примени запаљивог оружја у Сирији

17-08-2016 01:29:35 | | / vostok.rs |


Оптужбе на рачун Оружаних снага које изводе операцију у Русије о примени запаљивог оружја су неосноване, уверен је први заменик председника Комитета Државне думе за одбрану Сергеј Жигаров.

„То је немогуће, јер, као прво, Русија никад није кршила међународне споразуме и она је увек потврђивала ову приврженост, а као друго, потребе за то нема, јер се користи високопрецизно оружје, акције се воде на раније утврђеним циљевима и није потребно палити све около“, изјавио је Сергеј Жигаров.

Депутат је додао да прати ситуацију у Сирији, периодично долазе новинари из разних земаља и други страни посматрачи, из чега произилази да то „није то није та прича која се може лако сакрити“.

„Те оптужбе су неосноване. О било којем савременом оружју које ми користимо увек говоримо: шта користимо, са којим циљем користимо и када те ударе наносимо. И сви авиони и ракете су опремљени специјалним уређајима за снимање“, додао је Жигаров.

Организација за људска права „Хјуман рајтс воч“ оптужила је данас сиријске и руске ваздушне снаге за употребу запаљивог оружја у нападима на цивилна подручја у северној Сирији.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут