Путин позвао на обнову речне флоте Русије

16-08-2016 08:18:29 | | / vostok.rs |


Председник Русије Владимир Путин позвао је на обнављање речне флоте на седници председништва Државног савета који се одржао у Волгограду.

Шеф руске државе је осврнуо се на стање пристаништа. Као по правилу, они се налазе на државним јаслама и нема новца за њихову реконструкцију. У вези с тим, за обнову лука Путин предлаже да се привуче приватни капитал.

„Велике су потешкоће и са експлоатацијом лучких објеката, посебно пристаништа. У већини случајева су то железно-бетонске старе конструкције које не одговарају савременим техничким стандардима и често нису безбедне за путнике. Као по правилу, пристаништа нису укључена у економски оптицај, новца за њихов ремонт и реконструкцију из буџета, као по правилу, увек фали. Све то успорава развој путничког и туристичког превоза. Очигледно да је потребно укључивати ове објекте у економски оптицај, привући приватни капитал за њихову градњу“, рекао је Владимир Путин.

Председник Русије је путем видео-бима учествовао у постављању камена-темељца путничког брода ПВ300ВД.

„Надам се да ће то бити први, али не и последњи успешан корак у изградњи целе серије. Не сумњам да ће та серија бити тражена“, изјавио је Путин.