Путин: Кијев игра опсану игру окрећући се тероризму

10-08-2016 06:15:48 | | / vostok.rs |


Кијев се окренуо "пракси тероризма" уместо да мирно реши украјинску кризу, изјавио је руски председник Владимир Путин коментаришући извештају ФСБ-а да је осујетио терористичке нападе на Криму организоване од стране украјински обавештајне службе


"Украјина је игра опасну игру", рекао је руски лидер у разговору са новинарима у среду, док је назвао акције Кијева "глупим и криминалним."

Москва не може затварати очи од смрти својих војних који су убијени током специјалне операције како би се спречили терористички напади у Криму, рекао је Путин.

"С обзиром да Главна управа за обавјештајне послове Министарства одбране Украјине наводно стоји иза осујећених терористичких напада на Криму, бесмислено је се састајати са садашњим властима Украјине како би се тражило решење за кризу у земљи", рекао је Путин.

Лидери Русије, Украјине, Француске и Немачке ће се срести у такозваном "Норманди формату" како би разговарали о мировном процесу у Украјини на маргинама предстојећег самита Г20 у Кини.

Међутим, Кијев је показао да није заинтересован за мирне преговоре, рекао је руски председник новинарима, додајући да би желео да се обрати на ову тему америчким и европским партнерима.


"Мислим да је очигледно да актуелне власти Кијева не траже начине за решавање проблема путем преговора, те да су се окренуле тероризму", рекао је Путин, додајући да је овај нови развој догађаја прилично алармантан.


Восток, РТ

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут