Колико кошта Путиново издање Ајфона?

28-06-2014 12:36:07 | | capital.ba/ mojenovosti.com |

На руском тржишту доступан је златни Ајфон са угравираним Путиновим ликом и са првих неколико ријечи руске химне.

Ајфон је један од најскупљих паметних телефона на тржишту па се тако модел 5С у САД продаје по цијени од 650 долара (у слободној продаји) за основни модел капацитета 16ГБ. Ова је цијена великом броју корисника прескупа па љубитељи компаније Епл овај телефон купују по јефтинијој цијени, али уз потписивање двогодишњег уговора са мобилним оператерима.

Међутим, поједини корисници мало дубљег џепа који желе да имају телефон с којим ће „бити примјећени“ често се окрећу луксузним брандовима мобилних компанија попут Вертуа чији су паметни телефони направљени од титана и коже и чија цијена износи више од десет хиљада долара, односно луксузним верзијама Ајфона које су додатно побољшане и украшене златом и такође коштају више хиљада долара.

Компанија „Caviar“ је недавно представио један такав модел намијењен руском тржишту, а у овој компанији тврде да је управо њихова верзија под називом „Caviar Supermo Putin iPhone“ најбољи начин за изражавање патриотизма.

Наиме, овај паметни телефон, осим што је украшен са златом, има угравиран портрет Владимира Путина и првих неколико ријечи руске химне.

Цијена за овакво изражавања патриотизма није мала и за телефон треба издвојити 4,300 долара, преносе агенције.