Роботи диносауруси у јапанском хотелу

07-08-2016 08:41:33 | | / vostok.rs |


Хотел „Хен на“ у јапанској префектури Нагасаки смислио је управо оно што је захтевна клијентела тражила — роботе диносаурусе.

Хотел је смештен поред тематског парка и прошлог лета управа хотела представила је диносауруса-андроида који дочекује госте и извршава неке обавезе запослених.


„Хен на“ већ има репутацију у Јапану због замењивања људског особља роботима.


Компанија „Хуис тен бош“, која је власник хотела, била је инспирисана успехом своје коцке, одлучила је да отвори трећи хотел у префектури Аичи, а затим и четврти у Осаки до краја следеће године.



До марта 2017. компанија планира да заврши свој други хотел у близини токијског Дизниленда.

„И Токио и Осака имају мањак хотела“, рекао је председник „Хуис тен боша“ Хидео Савада. „Хотели ће имати велики успех, пошто ће бити изграђени у близини изванредних забавних паркова.“

Хотел који ће се налазити у близини Токија имаће сто соба. На рецепцији ће два робота-диносауруса и женски андроид поздрављати госте, наводи Асахи Шимбун.


Према речима власника компаније, то ће омогућити да смање број особља, па ће уместо потребних двадесет људи, у хотелу радити само шест. И то је само зато што власници не верују да ће роботи добро чистити хотел.