Исинбајева дефинитивно не иде у Рио

29-07-2016 09:49:20 | | / vostok.rs |


Двострука олимпијска шампионка Јелена Исинбајева добила је негативан одговор од Међународне атлетске федерације (ИААФ) на своју молбу за учешће на Олимпијским играма 2016. године, написала је атлетичарка на Истанграму.

„Пре 20 минута добила сам негативан одговор од секретара ИААФ. Нажалост, нису направили изузетак у мом случају. Нису ме пустили на ОИ у Рио. Чудо се није десило“, написала је Јелена Исинбајева.

Уважаемые друзья и СМИ, информация о якобы не поданой мной индивидуальной заявки в ИААФ на участие в ОИ в Рио, является ложной. 20 минут назад я получила отрицательный ответ от секретаря ИААФ. К сожалению мне не сделали исключение. До ОИ в Рио меня не допустили. Чуда не произошло. СПАСИБО ВАМ ВСЕМ БОЛЬШОЕ ЗА ПОДДЕРЖКУ, ОГРОМНОЕ СПАСИБО! Не судьба мне выступить в Рио!

A photo posted by Yelena (@isinbaevayelena) on


Она је негирала информације да, наводно, није ни поднела индивидуални захтев Међународној атлетској федерацији.

Извршни одбор МОК-а донео је одлуку да не суспендује целокупну руску репрезентацију са ОИ 2016. године, остављајући право међународним спортским федерацијама да одреде ко може да наступа на Олимпијским играма, уз испуњавање бројних критеријума. Руски спортисти који су раније имали проблема са допингом неће моћи да учествују у Рију.