Рјабков: Изненађен сам баханалијама које се дешавају у Вашингтону

29-07-2016 08:51:31 | | / vostok.rs |


Заменик шефа дипломатије Русије Сергеј Рјабков изјавио је да је изненађен „баханалијама“ у медијима због наводне умешаности Русије у хакерске нападе на сервере америчке Демократске партије. Према његовим речима, у Москви жале због таквих бескрупулозних метода.

„Изненађен сам баханалијама које се дешавају последњих дана у Вашингтону а којe имају отровни антируски набој. Веома жалимо због тако бескрупулозних метода које примењују одређене снаге у Вашингтону у интересу постизања сопствених унутарполитичких циљева“, рекао је Сергеј Рјабков, коментаришући последње публикације америчких медија и изјаве америчких политичара о наводној умешаности Русије у хакерске нападе на сервере демократске партије.

„Не бисмо желели да правимо паралеле са искуством из прошлости, међутим то је понављање најгорих, најтежих страница из Хладног рата, када су руским медведом плашили децу у вртићима. Непријатно је што политичари, људи који себе сматрају арбитарима за судбину света, а чија улога не подлеже сумњи са тачке гледишта народа, падају на тако ниске гране“, додао је Рјабков.

У Кремљу су назвали апсурдом оптужбе на рачун Русије за умешаност у сајбер нападе, током којих су процурили подаци из преписке Демократске партије САД.

Преносећи речи председника Русије, Дмитриј Песков је назвао овакве оптужбе примером истицања русофобије у изборне сврхе у САД.

„Ми се не бавимо хаковање. Немамо никакве везе са том делатношћу. Што се тиче неких директних и индиректних оптужби на адресу Кремља или Русије да могу имати везе са неким сајбер нападима, то је потпуни апсурд и добар пример коришћења русофобије и истицања русофобије у изборне сврхе у САД“, изјавио је он.