Песков: Кадровске промене обична ротација

29-07-2016 08:46:28 | | / vostok.rs |


Кадровске промене су обична циклична ротација коју је извршио шеф државе, изјавио је прес-секретар председника Русије Дмитриј Песков.

Прес-секретар председника Русије Дмитриј Песков је кадровске измене које је данас извршио шеф државе назвао „обичном ротацијом“.

„Видите, многа именовања су ланчана, она су узајамно повезана“, рекао је Песков, одговарајући на питање зашто је за један дан дошло до толико именовања.

Он се није сложио са мишљењем да су нова промене повезане са недавним изменама у врху ФСБ нити са изборима за Државну думу.

„То је обична циклична ротација коју је извршио шеф државе“, рекао је он.

Песков је додао да су у неким случајевима измене повезане са потребом да се исправи ситуација, „где би рад требало да буде бољи“.

„То је лична одлука шефа државе. Он је овим поступком указао поверење, и по мишљењу шефа државе управо ови људи поседују потребан потенцијал за наставак развоја ових региона“, рекао је прес-секретар председника Русије.

Данас се сазнало да је дошло до великих кадровских промена у неколико руских региона и неколико федералних министарстава. Осим тога, председник Русије Владимир Путин објединио је Кримски и Јужни федерални округ и послао у пензију амбасадора Русије у Украјини Михаила Зурабова. Привремени повереник за послове Русије у Украјини је Сергеј Торопов.