У Емиратима отворен Србски Пословни Савјет

21-06-2014 01:35:16 | | Тањуг/ capital.ba/ mojenovosti.com |

У пријестионици Уједињених Арапских Емирата (УАЕ), Абу Дабију, свечано је отворен Србски Пословни Савјет УАЕ, као званично предсатвништво Привредне коморе Србије (ПКС) у Емиратима.

Србски Пословни Савјет УАЕ (Serbian Busines Counicl UAE) је организација која ствара и унапређује пословне могућности и инвестиције између Републике Србије и УАЕ, подстиче и заступа интересе привреде Србије и србских професионалаца у Емиратима и представља Србију као земљу погодну за пословање и инвестирање, наводи се у саопштењу Савјета.

Свечаном отварању Савјета, које је уприличнео у четвртак, присуствовало је више од 150 званица, представника Владе Емирата, привредника из УАЕ и угледних грађана Србије који живе и раде у Емиратима.

Након свечаног отварања промотивним филмом Туристичке Организације Србије по називом „Србија – једно путовање милион утисака“ (Serbiaа one јourneu million impresions), госте су поздравили менаџер Савјета Мирјана Раденовић Ратковић, предсједник Србског Пословног Савјета Огњен Суџум, отправник послова Амбасаде Србије у УАЕ Милош Перишић, генерални подсекретар Федерације Привредних Комора УАЕ Мохамед Ал Нуаими.

Током вечери додијељене су захвалнице донаторима који су помогли Србију значајним донацијама током и након поплава које су задесиле земљу у мају ове године.

Након мајске посјете предсједника ПКС-а Жељка Сертића услиједила је посјета УАЕ делегације Србији. О позитивним утисцима и великим потенцијалима за сарадњу двије земље говорио је Ал Нуаими.

Првих најбржих 25 званица које су попуниле апликацију за чланство у Савјету учествовало је у наградној игри организованој од стране Савјета и Етихад Ервејза, а срећни добитник је освојио једну бесплатну авио-карту.

Етихад Ервејз, платинасти спонзор Србског Пословног Савјета, поред награда које је спремио за догађаје у организацији Савјета, додјељује и 15 одсто попуста за чланове Савјета.

Сребрни спонзори – хотел Le Мeridian Аbu Dhabi i Rolling Pin Pekara, прва србска пекара у УАЕ, такође су наградили госте вриједним наградама.

Вече је затворено филмом „Soul Food Serbia“ Туристичке Организације Србије, наведено је у саопштењу Србског Пословног Савјета УАЕ.