Пентагон и Москва разговарали о додатним мерама безбедности на сиријском небу

27-07-2016 08:34:49 | | / vostok.rs |


Представници Министарства одбране Русије и Пентагона одржали су видео-конференцију током које су разговарали о безбедности летова приликом извођења операција у ваздушном простору Сирије, саопштила је прес-служба војног ресора Русије.

„Одржана је још једна у низу видео-конференција опуномоћених представника војних ресора Русије и САД за питања реализације Меморандума о разумевању за спречавање инцидената и осигурање безбедности летова авијације током извођења операција у ваздушном простору Сирије од 20. октобра 2015. године. Наведено је да је за протеклих девет месеци од тренутка потписивања Меморандум показао своју високу ефикасност“, наводи се у саопштењу.

Прес-служба наводи да канали који су створени у складу за наведеним документом омогућавају да се минимизира ризик настанка инцидената између авиона Ваздушно-космичких снага Русије и коалиције на челу са САД.

Стране су разговарале и о додатним мерама осигурања безбедности акција у ваздушном простору Сирије.

„Контакти руских и америчких експерата преко билатералних канала могу бити настављени. Постигнут је договор да наредна видео-конференција буде одржана крајем августа 2016. године“, додали су у прес-служби Министарства одбране Русије.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут