Кремљ позитивно оценио одлуку МОК-а о учешћу руских спортиста на ОИ

25-07-2016 03:31:54 | | / vostok.rs |


Кремљ позитивно оцењује одлуку Међународног олимпијског комитета (МОК) јер није забранио руским спортистима да учествују на Олимпијади у Рију, али кључну улогу у уклањању последица скандала са допингом сада лежи на Олимпијском комитету Русије, изјавио је портпарол руског председника Дмитриј Песков.

„Не треба говорити о једној одлуци, већ о целом комплексу одлука. Битно је да је МОК дозволио ’чистим‘ спортистима да учествују у Олимпијади и ми то позитивно оцењујемо“, рекао је он.

Тренутно предстоји велики посао око одлучивања како елиминисати све последице допинг скандала и то путем сарадње са МОК-ом, али и са другим међународним спортским организацијама, истакао је Песков.

Према његовим речима, треба уложити додатне напоре како би се разјасниле све недоумице, а кључну улогу ће одиграти руски Олимпијски комитет на челу са Виталијем Смирновом..

Коментаришући реакцију Светске антидопинг агенције, која је била разочарана одлуком МОК-а, Песков је рекао да су све одлуке донесене искључиво од стране Међународног олимпијског комитета, као и да је то најважнији орган.

Истовремено, Песков је додао да Путин не планира да отпутује у Рио како би присуствовао церемонији отварања Олимпијских игара.