Украјина постаје масовна гробница новинара и новинарства

20-07-2016 11:13:43 | | / vostok.rs |


Представница Министарства спољних послова Русије Марија Захарова прокоментарисала је на својој страници на Фејсбуку погибију познатог украјинског новинара Павла Шеремета.

„Професионалац који се не плаши да о власти говори шта мисли о њој. О различитој власти у различита времена. Зато су га и поштовали. Украјина постаје масовна гробница новинара и новинарства“, написала је Марија Захарова.

Раније се на интернету појавио снимак на којем се виде последњи минути живота Павла Шеремета и тренутак експлозије возила у којем се он налазио.

Павел Шеремет (44) је погинуо је у експлозији аутомобила у центру Кијева. Он је живео у Кијеву последњих 5 година. Од 2012. је сарађивао са „Украјинском правдом“, а од септембра 2015. године је водио ауторску емисију „Радио вести“.

Представница ОЕБС-а за слободу медија Дуња Мијатовић изјавила је да кривце за убиство познатог украјинског новинара Павела Шерета треба извести пред суд.

„Tо је ужасна вест. Нека ти је лака црна земља Павеле Шеремету. Извршиоци и организатори тог убиства треба да буду изведени пред суд", написала је представница ОЕБС-а на Твитеру.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут