Србија освојила Светску лигу!

17-07-2016 10:10:36 | | / vostok.rs |

Шеста срећа! Одбојкашка репрезентација Србије освојила је титулу у Светској лиги, пошто је феноменалном партијом у финалу савладала Бразил са 3:0 у сетовима (25:22, 25:22 и 25:21 ). Претходних пет финала у овом такмичењу “плава чета“ је губила, али је у Кракову коначно прекинута црна серија.


Изабраници селектора Николе Грбића одиграли су спектакуларно добар меч у финалу, били бољи ривал од последњих година неприкосновених Бразилаца и у три сета дошли до титуле у елитном такмичењу. Коначно!

Први и други сет били су врло слични, готово пресликани. Србија води, Бразил се врати, али онда уследи добра игра и неколико поена у серији нашег тима, па су оба сета завршена са по три поена разлике у корист србског тима - 25:22.



Трећи сет донео је нешто бољу игру момака у жутим дресовима, али концентрација и борбеност играча у плавом није опала. Издржали су све налете Резендеовог тима, и завршили сет и меч у великом стилу, са неколико врло атрактивних напада и блокова - 25:21 .

Дакле, после пет неуспеха у финалима Светске лиге, србски одбојкаши су многобројним титулама додали и ову која им је тако дуго измицала - титулу најбољег у ФИВБ Светској лиги!