Захарова: Ђукановић се, извините на изразу, сагнуо пред НАТО-ом

14-07-2016 05:50:56 | | / vostok.rs |


Премијер Црне Горе својим изјавама о руској пропаганди намерно покушава да уништи традиционално пријатељске односе двеју земаља, саопштила је званична представница Министарства спољних послова Русије Марија Захарова на редовној конференцији за медије о актуелним питањима спољне политике Русије.

„Скренули смо пажњу на образложење објављено 12. јула, изјаву председника Владе Црне Горе господина Ђукановића о ’руској пропаганди‘, која је, по његовом мишљењу, опасна и упућена онима који су ’заглављени у прошлости‘.

Чули смо идеје о томе да ће ’слободан простор ЕУ и НАТО-а бити попуњен другим снагама‘, идеје веома познате по изјавама лидера НАТО-а. Под другим снагама претпоставља се Русија или радикални исламизам. Као да се ставља знак једнакости.

Може се констатовати да се још пре него што је Црна Гора гурнута у Алијансу, премијер ове земље још једном, извините на изразу, сагнуо пред руководством ове структуре. То није нова тактика, тако су радили нови регрути Северноатлантског савеза“, изјавила је Захарова.

Захарова је нагласила да Црна Гора уместо што се улизује странцима, боље да служи свом народу.

Полазећи од те логике, било би потребно спровести референду и питати људе шта они мисле о ступању у НАТО, истакла је Захарова. А тек касније треба да се бави служењем интересима туђих људи“.

„Референдум се не одржава зато што се господин Ђукановић бојао да чује мишљење сопственог народа“, нагласила је Захарова, „јер резултати таквог референдума могли би да буду непријатни и за њега лично и за НАТО уопште".

„Одговорност за антируски правац Црне Горе у потпуности почива на власти у Подгорици“, закључила је она.