Путин спреман за дијалог са Терезом Меј

14-07-2016 09:16:05 | | / vostok.rs |


Председник Русије Владимир Путин послао је телеграме бившем премијеру Британије Дејвиду Камерону и Терези Меј поводом њеног именовања на нову функцију и навео да је Москва отворена за конструктивни дијалог и заједнички рад са Великом Британијом.

„Шеф руске државе је захвалио Дејвиду Камерону на сарадњи и изразио уверење да ће позитивни потенцијал руско-британских односа успети да се у пуној мери искористи за добробит народа двеју земаља, у интересу осигурања мира и безбедности у Европи и на целој планети“, наводи се у саопштењу Кремља.

„Надам се да ће твоје богато политичко искуство и у будућности бити потребно како Великој Британији тако и међународној заједници“, навео је Путин.

„У телеграму Терези Меј председник Русије честитао јој је на именовању за премијерку Велике Британије и нагласио да је уверен у очување и јачање значајног потенцијала руско-британске сарадње у различитим областима које је у истинском интересу народа двеју земаља“, наводи се у саопштењу.

Путин је потврдио расположење за конструктивни дијалог и заједнички рад са Терезом Меј у решавању актуелних питања билатералних односа и међународне агенде.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут


Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут